Fredagsenkät en söndag

Hänger på Bokomaten-Viktorias fredagsenkät lite sent. Precis vad jag behöver för att hitta lite flyt igen. (det kan förresten vara de senaste månandernas vanligaste replik)

1. Vilken bok läser du nu?

Tja, allt och inget. De jag håller på med mest aktivt är Pappersstäder av John Green och Tiden går så långsamt när man tittar på den av Josefine Lindén. Mellan varven läser jag också Fågelburen av Lisa Jewell, som av någon konstig anledning har fallit i glömska och Grejen med verb av Sara Lövestam. För många böcker och allt för lite lästid helt klart.

2. Och vilken sida är du på?

Oj, då måste jag kolla. Sidan 202 i Pappersstäder, 61 i Tiden går så långsamt ..., 72 i Fågelburen (som jag kanske måste läsa om) och 21 i verbboken.

3. Brukar du utföra åverkan på de böcker du läser? Dvs klottrar du i dem, spiller kaffe på dem eller läser dem i badet så att de ångas vågiga?

Alltså, jag spiller ju inte på dem med mening, men visst händer det att det blir fläckar. Inte jätteofta dock. Läser i badet, vid stranden och på andra platser gör jag och skiter i om det kommer vatten och sand på dem. Tar dock inte med de böcker jag är riktigt rädd om till sådana platser. Klottrar gör jag ibland, oftare viker jag hundöron. Däremot skulle jag aldrig bryta ryggen, det är big no-no i min bok. Mår dåligt när jag ser hur vissa viker sina pocketböcker dubbla åt fel håll.

4. Påverkar titeln/omslaget dig om du överväger att läsa en bok?

Det beror på. Är det en författare jag vet är bra skiter jag i omslaget, men handlar det om en för mig okänd författare har omslaget stor betydelse. Jag spontanköper liksom inte en ful bok.

5. Sidantalet, då?

Definitivt. För tjocka böcker går oftast bort om det inte handlar om en riktig favoritförfattare. Tegelstenar är ofta böcker som mått gott av att kortas ner.

Önskar er en trevlig söndag. Själv hinner jag tyvärr inte läsa, då jag ska titta på när grabbarna O spelar handboll och innebandy. Läsande mammor på läktaren uppskattas inte.

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: