Nelly Rapp får sällskap

9789163877001

Nelly Rapp åker till Spöökvik på nya äventyr. Den här gången får hon i uppdrag att se till att stadens olycka försvinner. Invånarna är trötta på att ramla, få punkteringar och prickas av fågelskit. Nu ska förbannelsen brytas och till det behövs självklart en tvättäkta monsteragent. Nelly och kompisen Valle samarbetar och snart börjar Nelly avslöja sina hemligheter för honom.

Trollkarlens bok var för mig en mellanbok i serien om Nelly Rapp, men grabbarna O gillade den riktigt mycket, som alla andra böcker om den charmiga monsterdetektiven. Det som irriterade mig var att Nelly Rapp får sällskap av sin kompis Valle. Inte för att Valle på något sätt är otrevligt, utan för att även denna serie verkar utvecklas till en serie med dubbla huvudpersoner. Det är synd, då jag gillade att Nelly Rapp fixade det mesta själv och var en tjej som även killar kunde roas av och identifiera sig med. Grabbarna O tyckte dock att det bara är kul att Valle hänger på och det är ju de som ska läsa böckerna i första hand.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: