Vilken himla bra idé!

29669220_O_2

Jag har sagt det förr, men måste säga det igen – att be bokbloggare om sina bästa boktips var ett riktigt smart drag. Förra året läste jag Berättelser från yttre förorten av Shaun Tan, Mississippi av Hilary Jordan, The Age of Miracles av Karen Thompson Walker och Generation Loss av Elizabeth Hand, fyra helt fantastiska böcker. Varför jag inte läst fler på listan är fär mig en gåta, men å andra sidan betyder det att jag har en hel del godbitar kvar. Jag har just läst ut tipset från Carolina på Carolina läser, den helt underbara Den absolut sanna historien om mitt liv som halvblodsindian av Sherman Alexie. Inlägg kommer så snart jag smält denna fascinerande historia.

Listan på de böcker jag har kvar att läsa i Bokbloggarutmaningen ser ut så här:

Kvinnor och äppelträd av Moa Martinson, tips från Lyran, Lyrans Noblesser. En klassisk författare som jag inte läst något av på mycket länge.

Händelser vid vatten av Kerstin Ekman, från Henrik, Litteraturmagazinet är också en bok jag funderat länge på att läsa och nu är tanken att det ska bli av.

Törst av Nawal el Saadawi, tipsar Anna, …och dagarna går om och faktum är att jag skäms lite över att ännu inte läst något av Egyptens drottning.

Diane Arbus: a Biography av Patricia Bosworth, ett tips från Marcus, Marcusbiblioteket, som jag inte hört talas om. Ska bli spännande.

We have always lived in the castle av Shirley Jackson, från Helena, Fiktiviteter är en bok som verkligen lockar.

Du eller aldrig av Malin Kivelä är en bok som Jessica, Bokbabbel skrivit mycket om. Mycket lockad!

Maken av Gun-Britt Sundström är en modern klassiker Bokomaten-Viktoria på Litteraturmagazinet tycker jag ska läsa. Bra att få en rejäl spark i baken.

Drömfakulteten av Sara Stridsberg är (inte överraskande) tipset från Jessica, Ord och inga visor. Det ska bli spännande!

Utrensning av Sofi Oksanen, tipsar Fanny, Litteraturkvalster & småtankar om. En bok som glott från hyllan länge nu. Ett bra tips.

The Legacy av Katherine Webb är en släktsaga som Therese på Calliope Books tipsar om.

The Haunting of Maddy Clark av Simone St. James verkar vara en bra och läskig bok. Lingonhjärta-Anette på Litteraturmagazinet tipsar.

Mina fräknar av Sofia Hallberg är tipset från Malin på Malins bokblogg.

The Ocean at the end of the lane av Neil Gaiman är en riktig utmaning från Therese på Pockerlover.

5 reaktioner på ”Vilken himla bra idé!”

  1. Kul att du verkar ha gillat den!
    Och vilken fantastisk lista du har kvar…
    Själv är jag enormt sugen på We have always lived in the castle, som jag nu har läst om på många olika håll och fattar att jag inte kan gå runt och inte ha läst längre.

    1. Det här är världens bästa läsutmaning så här långt, det är bara det att min inbyggda skepsis mot tvång gör att jag ibland glömmer bort att läsa böcker som står på en lista.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: