Gamla godingar 9

20130628-133007.jpg

Ännu en klassiker från mormors bokhylla. En bok som jag läste hur många gånger som helst, för att inte tala om hur många gånger jag såg tv-serien och grät floder. Egentligen är ju Törnfåglarna av Colleen McCullough en ganska bisarr historia om prästen som faktiskt blir kär i en allt för ung flicka. Men inte tänkte jag på det då, utan slukade istället kärlekshistorien mellan father Ralph och Maggie om och om igen. Jag hade en förkärlek för bombastiska familjehistorier helt klart.

Läste eller såg du Törnfåglarna?

8 reaktioner på ”Gamla godingar 9”

  1. Har missat både boken och serien. Jag minns dock att mamma älskade serien och tyckte prästen var stilig. 🙂

  2. Åh, jag älskade den – då. Jag såg inte första avsnittet när serien kom men alla omkring mig var så tagna av den så även jag såg det andra avsnittet. Innan det tredje kom en vecka senare hade jag slukat hela boken. Jag var nog 12-13 år då och det här var nog en av mina första vuxenromaner (några vuxendeckare hade jag hunnit läsa då). Jag var också rätt betagen i prästen. 🙂

  3. Tänk att man tyckte fader Ralph var så snygg! Det var något med det där tvålfagra som gjorde att man smälte. Jag minns nästan inget mer av handlingen i serien och inte heller boken som jag ju läst. Kan konstatera att det tydligt var Ralph som var behållningen 😉

  4. Minns inte att jag har sett någon film/serie, men däremot har jag läst boken flera gånger och bara älskat den helt och totalt. Jag är inte säker på att jag skulle göra det idag… Jag minns inte ens i detalj vad den handlar om eller hur det till sist gick – men jag minns känslan när jag läste. 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: