Gamla godingar 10

20130628-133202.jpg

Varför var det egentligen så länge sedan jag läste något av Kate Atkinson? Debutboken I museets dolda vrår minns jag som vansinnigt bra och jag tyckte även om Mänsklig krocket, trots att det var rätt knäpp.

Tydligen har hon skrivit deckare och jag älskar titeln Started early, took my dog.  

Senaste boken Life after life hamnade på Women’s Prize for Fictions korta lista i år, är en ”what-if-roman” och låter riktigt bra. Kanske dags att återupptäcka Kate Atkinson?! Har du läst något av henne den senaste tiden?

5 reaktioner på ”Gamla godingar 10”

  1. jag minns också ”i museets dolda vrår” som fantastiskt bra! har även fastnat för hennes deckare, som inte liknar några andra förstås. själv sa hon att hon inte alls tänkte skriva deckare men att det bara blev så.
    börja absolut från början i den serien 🙂

  2. Läste ”Started early, took the dog” och blev sedan tvungen att läsa om ”I museets dolda vrår” 🙂
    Härligt att nyupptäcka en författare.

  3. Jag har bara läst ”I museets dolda vrår” av Atkinson, men den tyckte jag var väldigt bra. Även fast jag läste den som nybliven mamma och höll på att gå i bitar när det berättades om barnens död. Hur som helst, helt klart läge att läsa mer av Atkinson!

  4. Kate Atkinsons underbara deckare (där deckarhistorien ärligt talat är långt ifrån det centrala) måste läsas i ordning! Eller måste och måste, men det blir väldigt mycket bättre eftersom karaktärerna utvecklas och förändras. Den första heter ”Case histories” om jag inte minns alldeles fel. ”Started early..” är nog fjärde.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: