Lite snack över ett par pints

0224097814

Jag absolut älskar Roddy Doyle och kanske är det en förutsättning för att tycka om hans senaste bok Two pints. Boken består av korta dialoger, samtal mellan två män som möts på puben och pratar om allt möjligt. De blandar högt och lågt och pratar om allt från fotboll till världspolitik, alltid på sitt eget charmiga sätt.

Two pints är en supercharmig liten bok som fick mig att skratta, men också fundera en del över den värld vi lever i. Det är lite Nalle Puh över den ena mannen som i sin naivitet väcker många tankar.

Och så språket. Jag absolut älskar Roddy Doyles språk och när texten helt består av dialoger blir det ännu bättre än det brukar vara. Charmigt irländskt talspråk, där Doyle vrider och vänder på orden på ett imponerande sätt. Men som sagt, det kanske krävs att man är ett fan för att uppskatta det så mycket som jag gör?!

2 reaktioner på ”Lite snack över ett par pints”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: