En bokfemma om sommaren

29674798_O_1

Malin har en av de första bokbloggar som jag läste och nu tar hon upp en gammal klassiker från bokbloggarhistoriens begynnelse (läs 2008) nämligen Bokfemman.

Veckan Bokfemma handlar om sommarböcker i betydelsen böcker vi förknippar med sommaren utifrån titel, omslag eller handling. Här kommer mitt bidrag.

 

Mycket mer än så av Sarah Dessen handlar om Audens sista sommarlov innan collage. En fin historia om att hitta sig själv.

Jenny Han har skrivit en sommar-trilogi om Belly, Jermiah och Conrad. Tokromantiska böcker som jag önskar att jag fått läsa som ung. Första boken heter The summer I turned pretty.

I Christoffer Carlssons Den enögda kaninen åker huvudpersonen David tillbaka till sin hemby Dalen över sommaren. Han flyttar in i huset där hans föräldrar fortfarande bor och tar upp umgänget med sina gamla vänner. Allt är precis som förut, men ändå helt annorlunda.

Under midsommarveckan träffas tre syskon för att bestämma vad de ska göra med moderns sommarhus nu när hon dött. Boken heter just Sommarhuset och är skriven av Anna Fredriksson.

Pojkflickan av Nina Bouraoui är kanske ingen sommarbok, men på något sätt är det alltid sommar i boken där Brio letar efter sig själv. Fantastisk läsning som alltid då det gäller Bouraoui.

 

 

3 reaktioner på ”En bokfemma om sommaren”

  1. Jag valde att utgå från böcker som fanns i min bokhylla, annars hade jag gärna också velat ha med både Jenny Hans trilogi och Sommarhuset. Perfekta sommarböcker!

    Och Dessen så klart. Alltid Dessen på sommaren.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: