En fin historia om att våga

29674798_O_1

Sarah Dessen är en av de författare jag ville läsa mer av i år och nu har jag läst min andra bok av henne, nämligen Mycket mer än såsom jag fick av fina Malin. Hon lovade mig fantastisk läsning och det var precis vad jag fick. Jag önskar att Sarah Dessen hade skrivit böcker då jag var ung. Jag hade behövt hennes mix av allvar och glädje.

Mycket mer än så får vi träffa Auden som bor med sin mamma och snart ska börja collage. Hennes pappa bor med sin nya fru Heidi och nyfödda Thisbe i den lilla kuststaden Colby.

Mamman är minst sagt bitter och favoritcitatet är ”människor förändras inte”. Jag tror absolut inte att hon vill ha tillbaka sin man, men hon vill inte heller att han ska vara lycklig, i alla fall inte med en Barbie-fru som hon menar att Heidi är. Ytlig och korkad.

Det är självklart den bild som Auden också har, men trots det bestämmer hon sig för att tillbringa sommaren hos dem. Egentligen hade hon tänkt läsa alla böcker i företagsekonomi för att vara väl förberedd för collage, men någonstans är hon trött på att alltid vara duktig. Hon vill göra något annat den här sommaren. Och visst blir det en annorlunda sommar.

Hon inser att hennes pappa kan vara egoistisk och att Heidi faktiskt mer än bara yta. Hon märker att hennes skrikande lillasyster faktiskt är ganska charmig. Hon lär sig att tjejer som gillar kläder inte måste vara dumma i huvudet. Hon vågar göra saker som hon tidigare aldrig vågat. Det är nämligen just förändringar som är temat i Mycket mer än så och faktiskt förändras personerna i boken, precis som jag tror att människor gör.

Någonstans i mina hyllor tror jag att det står en oläst Dessen. Jag slänger mig över den direkt! Det här är nämligen ungdomsböcker när de är som bäst och jag har många böcker kvar att upptäcka.

4 reaktioner på ”En fin historia om att våga”

  1. Åh vad glad jag blir att du gillade den så! Den här är nog fortfarande min Dessen-favorit.

  2. Det var den första boken av Dessen jag läste (fast på engelska) och jag blev helt tagen av hur bra hon är på att skriva. Kan tipsa om Lock & Key!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: