Trio med extra allt

9781356_coktails_fre_8863

Madeleine Wickham är mer känd under sin pseudonym Sophie Kinsella och de böcker hon skrivit under pseudonym som jag läst är mycket bra underhållning. Detsamma kan jag tyvärr inte säga om senaste boken på svenska Cocktails för tresom skrevs av Wickham men nu fått Kinsellas namn på omslaget. Missförstå mig rätt, det här är ingen dålig bok, men det finns så väldigt mycket bättre böcker i genren. Här försöker Kinsella, eller Madeleine Wickham som hon egentligen heter, knö in så mycket intriger som möjligt och resultatet blir en överlastad och mycket otrolig historia. Det finns liksom ingen hejd på vad de stackars huvudpersonerna råkar ut för och till slut orkar jag faktiskt inte bry mig. Synd, då grundidén om de tre väninnorna Roxanne, Maggie och Candice och deras cocktailklubb är bra.

Cocktails för tre gavs ut på originalspråk redan 2000 och nu ges den alltså ut på svenska. En nyutgåva av originaltiteln kom 2006 efter att Sophie Kinsella gjort succé med sin shopoholicserie. Jag förstår att även det svenska förlaget vill ge ut Wickmans gamla böcker, men tyvärr märks det att i alla fall den här har några år på nacken. Läs om du redan läst allt av Kinsella och har abstinens, om inte så hoppa Wickham och håll dig till pseudonymen.

 

4 reaktioner på ”Trio med extra allt”

  1. Det är kul att läsa att hennes tidigare böcker (shopaholic-böckerna) verkar vara bra. Jag läser en kurs i chick lit i sommar och En shopaholics bekännelser står med på litteraturlistan. Jag måste erkänna att jag inte ser fram emot att läsa den, jag brukar vanligtvis inte vara så förtjust i chick lit, men du har gett mig nytt hopp.

  2. förstår inte hur det kan vara så olika när det är samma person som skriver?! har också läst både kinsella och wickham, som ju är samma person, huuuur kan det bli så olika stil då. gillar kinsella, gillar inte wickham. hur?! varför?! ååå jag förstår ingenting!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: