Tematrio – Hembygdsläsning

vykort-300x206

När vi mer eller mindre officiellt avslutade den första upplagan av Göteborg läser började vi spåna lite kring en eventuell fortsättning nästa år i samband med att nästa bok i Stockholm läser presenteras. Vi får helt enkelt se vad som händer. Då Lyran uppmanar oss att presentera tre böcker från vår hembygd tänkte jag i alla fall bjuda på tre bra böcker med anknytning till just Göteborg.

1. Annika Thors serie om de tyska systrarna Steffi och Nellie som inleds men En ö i havet är mycket bra. Speciellt tycker jag om de senare böckerna då Steffi studerar i Göteborg och besöker såväl Näckrosdammen som Sandarna.

2. Valle Wigers debuterade i våras med Godnatt, oktober som utspelar sig i Landala och självklart också i centrala Göteborg. Huvudpersonen Adam går på Hvitfeldska gymnasiet och hänger på Kompaniet och Magasinet. Ett Göteborg jag känner igen mig i.

3. Och så en bokserie som jag länge tänkt läsa. Erik S. Alexanderssons serie om Masthugget som inleds med Heja Masthugget ska vara något av Göteborgs Stad-serie. Är det någon som läst?

12 reaktioner på ”Tematrio – Hembygdsläsning”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: