Inte min kopp te

9780099525066

Jag hade höga förväntningar på Katie Fforde då jag började läsa hennes senaste bok A perfect proposal. Jag kanske ska tillägga att det var en halv evighet sedan och det säger en del om hur lite boken lockade till läsning. Jag hade förväntat mig bra feel good i Lucy Dillons anda, men fick istället ganska medioker chick lit, visserligen utan allt för många märkesreferenser.

Vi får träffa Sophie, en trevlig tjej som alltid tänker mer på andra än sig själv. Hennes familj utnyttjar hennes goda hjärta och mer eller mindre tvingar henne att ta hand om släktens suraste (och rikaste) gubbe. När hon väl fullgjort sina plikter gentemot honom bestämmer hon sig för att söka ett annat jobb, ett jobb som innebär lite mer äventyr. Och äventyr får hon då hon reser till New York för att bli barnflicka och familjen vill skicka hem henne igen innan hon ens börjat. Istället bor hon hos en väninna och trots en mycket begränsad ekonomi bestämmer hon sig för att njuta av staden ett tag.

På ett vernissage hjälper hon en äldre dam som håller på att svimma. Matilda, som hon heter, har också brittiska rötter och fattar tycke för den charmiga och godhjärtade Sophie. Faktum är att hon tycker så mycket om henne att hon bjuder Sophie hem till sig för att fira thanksgiving. Huset är fullt av Matildas släkt och bland dem finns barnbarnet Luke, som är minst sagt skeptisk till Sophie. Luke är självklart lika snygg som han är otrevlig.

Luke och Sophie träffas både i USA och senare i Storbritannien och de hyser någon form av hatkärlek till varandra. Ja, ni fattar. Helt förutsägbar är historien inte, men inte långt ifrån. Lite charmigt, men det håller definitivt inte. Tyvärr.

Kommer jag att ge Fforde någon mer chans? Ja, det kommer jag troligen, då jag har en e-bok av henne parkerad i paddan. Om man får tro Linda och Sofie brukar hennes böcker dessutom hålla betydligt högre klass.

 

7 reaktioner på ”Inte min kopp te”

 1. Har precis börjat att läsa min första e-bok. Funkar bra tycker jag!
  Men nog föredrar jag en pocket i solstolen.
  Vad väljer du?

  1. Jag har tränat mycket! 😉 Böcker är min avslappning och det blir ett par i veckan i alla fall. Nu när det är slutspurt på vårterminen går det lite trögare tyvärr.

   1. Oh då läser du verkligen snabbt. Jag läser en hel del men inte riktigt 1 bok/veckan. Det viktiga är väl att man läser överhuvudtaget känner jag, farten beror ju på hur mycket extratid man har. 🙂 Lycka till med studieuppgiften nu!

    1. Läshastigheten är väl densamma oberoende av hur mycket tid man har. Fast du kanske läser fler ord per minut när du har bråttom? Eller tvärtom kanske?

     1. Jag läser långsammare när jag är trött, stressad eller om boken kräver det. Snabbare på sommaren då jag har mycket tid och är utvilad. Och då menar jag mest antal lästa böcker, men också ord per minut.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: