Mästerkrönikören Jenny med polare

8mars

Det finns få krönikörer jag håller högre än Jenny Strömstedt. Hon skriver alltid tänkvärt, är alltid vass och så tydlig i sin argumentation att det inte går att göra annat än att kapitulera.

Jag gillar spontaniteten som inte döljer, hur påläst och modig hon är.  Jag gillar att hon tar plats och tillåts göra det. Jag gillar att hon blandar högt och lågt, stort och smått. I en tid av hat mot kvinnor som vågar synas.

Coolast är det att Jenny Strömstedt tillsammans med Carina Berg kommit så nära ”två sköna snubbar snackar om lite saker” som några kvinnor någonsin kommit. De tillåts göra sin grej i sin podcast och gör det förbannat bra. Det är vasst, angeläget och vansinnigt roligt.

Carina Berg är en annan av mina kvinnliga idoler som får vara med i den här närkärleksbonanzan på ett hörn. En riktigt begåvad kvinna och en stor förebild. Jag gillar podcasten där Strömstedt och Berg pratar om vilket liv det blev då Berg värvades till Kanal 5 och fick en riktigt bra lön. Vilka män skulle få liknande rubriker?

Idag på Internationella Kvinnodagen passar jag på att hylla kvinnor som jag tycker förtjänar att hyllas. Lite nätkärlek som balans till det växande och mycket obehagliga näthatet.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: