En riktig idol

8mars

Jag är sjukt imponerad av Johanna Koljonen. Vältalig, smart och kreativ. När hon talar går det inte att låta bli att lyssna. Kampanjen #prataomdet visar att jag inte är ensam om det. Koljonen är en sådan som man lyssnar till.

Det jag gillar mest är kanske att Johanna Koljonen verkar säga precis vad som faller henne in, men ändå alltid lyckas vara välformulerad. Tv-cirkeln om den amerikanska serien Girls är ett perfekt exempel på detta. Hur katten gör hon?

Grejen är att Koljonen inte bara kan tv. Hon skriver böcker, pratar i radio, håller föredrag och har enligt sin hemsida även sjungit i ett par finska band. Tala om multibegåvning. Dessutom personifierar Koljonen den riktiga nörden, som vågar grotta ner sig totalt i det hon gillar, som t.ex. i TV-cirkeln. Det är helt underbart.

När jag ändå är inne på tidigare nämnda Girls tänker jag passa på att hylla fantastiska Lena Dunham, som både skapat och spelar huvudrollen i. En ovanlig serie med hur många scener som helst som bryter mot normen. Uppfriskande.

Det här inlägget är en del av min flod av nätkärlek till några fantastiska kvinnor så här på Internationella Kvinnodagen. Johanna, du är fantastisk.

 

6 reaktioner på ”En riktig idol”

  1. Håller helt och fullt med dig. Johanna Koljonen är fanastisk och hon var mitt personliga val till programledare för Babel. Hon syns dessvärre för lite.

  2. Älskar Koljonen! Har dock inte sett Girls än men planen är att se ikapp på Svtplay.

    Jag är sjukt imponerad av alla dina inlägg, superbra och viktiga!

  3. koljonen är smart och helt underbart fascinerande, verkligen någon att se upp till. Jag blir så glad av att lyssna på henne och allt bra. De kunde heller inte valt en bättre serie än Girls, tack världen för att det finns bra saker på tv också 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d