Att skriva om det viktigaste

8mars

När jag läste Flickan och skulden av Katarina Wennstam mådde jag illa. Boken berörde mig otroligt mycket och jag insåg hur ojämlikt vårt samhälle fortfarande är på många sätt.

Katarina Wennstam är en modig författare, som även i sina skönlitterära böcker låter feminism och kampen mot förtryck stå i centrum. Det handlar om manligt och kvinnligt. Om sexualitet. Om makt och våld. Och om hur illa det kan gå för den som inte håller sig inom normen. Senaste boken handlar till exempel om hat riktat mot en fotbollsspelare.

Idag är det Internationella Kvinnodagen och jag använder den som ursäkt för att skicka lite nätkärlek till mina kvinnliga förebilder. Varsågod Katarina Wennstam.

3 reaktioner på ”Att skriva om det viktigaste”

  1. Jag blev också väldigt berörd av Flickan och skulden, en fantastisk bok som på ett väldigt insiktsfullt sätt resonerar kring varför vårt samhälle ser ut som det gör och just det resonemanget tycker jag är bokens största förtjänst!

  2. Är så otroligt imponerad över alla fina inlägg du skrev den här dagen. Själv låg jag hemma och förkylningssnörvlade hemma i soffan och använde det som ursäkt för att jag inte gjorde många feministiska knop den dagen. Min sambo kvinnosakskämpade för min skull genom att gnälla på fördelningen man/kvinnor i Mello. Alltid nåt 🙂

    1. Hoppas du mår bättre nu! För en gångs skull planerade jag i tid och skrev inlägg till kvinnodagen i flera veckor. Kul att du gillade.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: