Why not?

Via Paperback lover hittade jag till nya sidan för Women’s Prize for Fiction, som tidigare hette Orange Prize for Fiction.  Sedan 1996 har priset delats ut till en författare som är extra bra helt enkelt. Varför ett pris bara för kvinnor? Varför inte? Så svarar Miranda Richardson, som sitter i årets jury.

Se hela klippet nedan (fler klipp från juryn hittar du här):

 

 

Jag gillar hennes tanke om att några författare kan sälja fler böcker och därmed leva på sitt skrivande, samtidigt som författare hittar nya läsare. Kvinnliga författare har inte fått samma publicitet och utrymme som sina manliga kollegor och därför behövs priset. När gubbar slutar premiera gubbar kanske det räcker med priser som riktar sig till både män och kvinnor.

Den 14 mars presenteras långa listan. Önskar förresten att även Augustpriset hade en lång lista, som många av de internationella priserna har. De brukar innehålla en hel del guldkorn som annars missas.

1 reaktion på ”Why not?”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: