Härligt romantisk historia

000748805X

Ibland dyker det upp boktips från mina fellow bokbloggare på böcker jag aldrig hört talas om. När Lotta började twittra om You had me at hello av Mhairi McFarlane var det just en ny bekantskap, men snart dök det upp andra hyllningsröster och då boken visade sig vara billig som e-bok slog jag till.

För 2.99 fick jag en fin historia om Rachel, en huvudperson jag gillar skarpt. Hon bor i Manchester med Rhys, pojkvännen sedan 13 år, har passerat 30 och ska snart gifta sig. Ett perfekt liv. Eller?

I bakhuvudet gnager tvivlet. Ska det vara så här hela livet? Blir det inte bättre än så här?

När Rhys verkar ta över planeringen av deras bröllop mer och mer blir det till slut för mycket för Rachel. Är det inte så att han alltid försökt styra henne? Är det inte så att det här med att gifta sig egentligen är ett ganska dåligt förslag?

Rachel lämnar Rhys, dränker sina sorger tillsammans med sina vänner och flyttar in i en flashig andrahandslägenhet. Nu ska hon finna sig själv.

Så dyker han upp igen, Ben som var hennes bästa vän under studietiden. Vännen som bara blev en vän, men som hon fortfarande drömmer om ibland. Rachel börjar umgås med Ben, träffar hans fru, dejtar hans kompis Simon och börjar hitta tillbaka till livet.

Vi lär känna Rachel och Ben nu och Rachel och Ben som studenter. I bakgrunden finns alltid Rhys och Bens otaliga flickvänner. Alltid blonda. Alltid snygga.

You had med at Hello är en varm och romantisk historia. Alla personer ner till minsta bifigur är väl tecknade och språket flyter riktigt, riktigt bra. Helt klart en läsvärd bok och ett kärlekstips en dag som denna. Läs den bums!

6 reaktioner på ”Härligt romantisk historia”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: