Hatet som skrämmer

Att människor kan drivas så av hat. Att män kan hata kvinnor så mycket. Att någon kan önska att andra människor ska våldtas och dödas. Att någon kan drömma om att stycka en annan människa. Att någon påstår sig vara intelligent och sedan kommer med totalt intelligensbefriade hot. Att någon kallar kvinnor manshatare och i nästa andetag spy ut sitt eget hat mot dessa kvinnor. De som hatar kvinnor och de som hatar invandrare är ofta desamma. Säkert hatar de också alla som inte tycker som de gör. Med hatet som drivkraft förpestar de vårt samhälle.

För mig är vårens viktigaste bok Hatet av Maria Sveland. Om du tittar på det här klippet förstår du säkert varför.

 

 

Ikväll handlar Uppdrag granskning om kvinnohatet i Sverige. Jag vet inte om jag orkar se, men tänker tvinga mig själv att göra det. Jag beundrar de modiga kvinnor som vågar dela med sig och föraktar de män som går igång på anonyma hot. Nej, jag rättar mig själv. Det är nämligen inte bara kvinnor som hotas, utan även män. Och säkert finns det en och annan kvinna bland hatarna, men 99% verkar helt klart vara män. Vad är egentligen deras problem? Och hur länge ska de få hållas?

 

 

4 reaktioner på ”Hatet som skrämmer”

 1. Filmen är så vämjelig. Det hat som fega uslingar häller ut över de här kvinnorna är vidrigt. Som man avskyr jag att grupperas med dem, men förstår att det inte kan undvikas.

  Jag hoppas den här filmen, som sprids extremt snabbt, kan få några fler att tänka till och sluta bidra till den allmänna nedsmutsningen i synen på andra.

  Att den skulle nå fram till dräggen som skrev manuset till den tror jag tyvärr är uteslutet.

  Jag hoppas bara att jag och andra kan försöka överrösta dem så att den dotter jag och min sambo väntar kan få växa upp i en värld där hon kan få ta lika stor plats som män utan att kallas för onämnbara saker.

  Det är en vidrig film, men så viktig.

  1. De som skriver kanske inte kan nås, men förhoppningsvis kan fler vändas mot detta beteende. Mycket modig film, men visst är den vidrig.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: