Enkelt betyder inte simpelt

1223

Noors trädgård av Sara Wadell är en fristående fortsättning på I samma båtBåda böckerna är utgivna av LL-förlaget och de tillhör några av de bästa lättlästa böcker jag läst.

I Noors trädgård får vi träffa Noor från Iran. Hon och maken Hassan bor i ett hyreshus någonstans i en svensk förort. Barnen har flyttat hemifrån och Noor börjar känna att livet är tråkigt och innehållslöst. Jobbet i tvättstugan är inte roligt längre, då allt går ut på att lösa onödiga konflikter mellan grannarna.

Hassan försöker få henne att hitta på något roligt och när grannarna kallas till ett möte om den gemensamma gården tycker han att Noor ska gå dit. Först är hon tveksam.

Hon börjar drömma om trädgården i Iran. Om alla dofter från exotiska blommor. Nu försöker hon hitta svenska motsvarigheter och blir väldigt intresserad och inte minst entusiastisk över att få göra om gården till en fantastisk plats.

På mötet presenterar Noor och några andra sina förslag på hur den nya gården kan se ut, men det visar sig att kommunen redan gjort ett förslag. Ett förslag som inte innefattar någon lummig trädgård, utan asfalt och ett nytt soprum.

Jag tycker verkligen om den här boken. Den är lättläst, men ändå ger den mig en hel del som läsare. Det är ett gott betyg. Mitt exemplar kommer att stickas i handen på närmaste elev. Detta trots att målgruppen snarare är vuxna.

2 reaktioner på ”Enkelt betyder inte simpelt”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: