Vem är Ove?

Läste att fina boken En man som heter Ove ska bli film. Produktionsbolaget Tre vänner har köpt filmrättigheterna och filmen kan nog bli en höjdare. Frågan är vem som är Ove. Den riktigt grinige, bittre, men ändå fina kvarterspolisen, som just blivit övertalig på sitt jobb.

Spontant tänkte jag på Lennart Jähkel, men han är född 1956 och kanske är en liten aning ung för att spela 59-årige Ove. Tror ändå att det kan funka. Jähkel kan vara riktigt jäkla bitter och är det något Ove är bra på är det att vara arg och bitter. I alla fall inledningsvis.

Annars kanske Peter Stormare kan lockas till Sverige för Oves skull. Det skulle nog också kunna funka.

Vem vill du se som Ove?

 

12 reaktioner på ”Vem är Ove?”

  1. Han är iofs för ung och det är nog namnet som gör att jag tänker på Ove Sundström – Henrik Dorsin. Av någon anledning kommer han iaf upp i mitt huvud när jag läser boken.

    Reine Brynolfsson kanske?

  2. Om Jähkel fyller 57 i år är det väl väldigt nära Ove. Bra förslag. Jag tänker på en grinig granne vi hade när jag var liten. Han var oerhört bitter, men när han blev gammal tappade han minnet och blev mild!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: