11 december Daniel, Daniela

Daniel Åberg är en fin författare. Senast skrev han När två blev tre tillsammans med frun Johanna Ögren, som jag recenserade på Bokhora. Men mest läsvärd är ännu hans senaste roman Vi har redan sagt hej dåÄven debuten Dannyboy & kärleken är klart läsvärd.

Robinson Crusoe av Daniel Defoe är en klassiker. Defoe hävdade att det var en sann historia, men den är knappast ens sannolik. Bra är den däremot.

Himmelsdalen av Marie Hermanson beger sig Daniel till den isolerade Himmelsdalen för att besöka sin tvillingbror Max som befinner sig på ett vårdhem där. Bra och spännande bok.

I boken You´re the one I don´t want  av Alexandra Potter jobbar Lucy på ett galleri och ägarinnan Magda försöker para ihop honom med sin son Daniel. Det går sådär.

I fantastiskt spännande Okänt offer av Tana French utspelar sig en stor del av handlingen i ett gammalt hus. Huset ägs av Daniel March som är student och skriver en avhandling med titeln Det döda föremålet som berättare i tidig medeltida episk poesi. Det är en osannolik historia som ändå blir totalt trovärdig. Konstigt, men sant.

Det finns en Daniel även i Barbara Voors Islossning. Han är bäste vän till Fredrik, pappan som går ut på isen med sin dotter Elin. En mycket bra bok om vacker och ful sorg. Kan man ens dela upp sorg på det viset?

Daniel Espinosa gör film och eftersom jag är typ världens sämsta på att se film har jag inte sett någon av dem. Inte ens Snabba Cash, men den har jag i alla fall läst.

Jag lyckas faktiskt inte hitta en enda Daniela, men väl en Danielle. Det är min gamla tonårsidol Danielle Steel, vars böcker jag inte läst på väldigt många år. Jag väljer att inte se dem som skämsböcker, utan böcker jag tyckte om i en annan fas i mitt läsande. Faktum är att det skulle vara intressant att läsa något nyare av henne. Eller så förstör det det rosaskimmer hon befinner sig i när mitt tonårsjag tänker på henne.

 

Vilken Daniel eller Daniela vill du lyfta fram lite extra idag?

11 reaktioner på ”11 december Daniel, Daniela”

        1. Menar du att tiden inte finns mitt i småbarnslivet? Hm, förstår inte alls. 😉 Hoppas ändå att du hittar tid, men när familjen växer torde det bli ännu svårare ett tag. Men tiden kommer tillbaka. Har jag hört.

    1. Tack! Google is a dear friend of mine… Men lite har jag allt fått klura måste jag säga. Speciellt med de fiktiva karaktärerna, vars namn jag sällan lägger på minnet.

  1. Tack vare ditt inlägg kom jag på att gratta min lillebror på namnsdagen! 🙂 Vill även lyfta fram pandalegendarerna i Broder Daniel och den kriminellt underskattade skotska skådespelerskan Daniela Nardinini, som spelade Anna i This Life. Anna, som hade namnsdag igår, och fick ett namnsdagsinlägg av mig förra året.

  2. Danielle Steel är min au-pairtid i ett minne. Kvinnan jag arbetade för hade mängder och jag fick ett ruskigt läsflyt på engelska på köpet. Tror inte jag ska läsa nu, minnet är för rart.

    1. Steel var den första författare jag läste på engelska. Minns att jag tyckte mycket om Zoya. Tror dock som du är de mår bäst av att inte läsas om.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: