Stadsbesök: Tokyo

 

Tokyo jag tänker på dig nu, snart är jag på väg, aha, jag längtar att få se dig. Tokyo jag tänker på dig, nu jag tar steg för steg, aha, mot allt du har att ge mig. Det bor en geisha i mig.

Med hjälp av litteratur, film, musik och andra kulturella ting går det att resa vart man vill. Idag drar vi till Tokyo och hittar du ingen bok eller film som utspelar sig i just den staden, funkar det utmärkt med någon annan japansk stad.

I verkligheten har jag inte varit i Tokyo och är inte heller på väg dit. Det verkar vara en spännande stad, men står inte högst på min lista. Just maten skulle dock vara värd ett besök och till MomatThe National Museum of Modern art där du självklart kan titta på modern japansk konst, skulle jag definitivt vilja åka.

I Efter mörkrets inbrott är en kortroman av Haruki Murakami som utspelar sig under en natt i Tokyo. Den tillhör de böcker av Murakami jag inte läst, men jag vill definitivt göra det.

Ung kvinna och gammal man inleder ett förhållande. Egentligen borde Lost in Translation inte vara något för mig, men jag älskade den och skulle gärna se om den.

Vad hittar du för kulturella kopplingar till Tokyo?

 

8 reaktioner på ”Stadsbesök: Tokyo”

  1. Hej,

    Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

    Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

    Mvh
    Besökstoppen

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: