Bäddat för fortsättning

Gideons ring av Carin Gerhardsens femte bok om Hammarbypolisen och definitivt en av de bästa i serien. Efter min besvikelse över Helgonet är jag glad att det var en tillfällig svacka och faktum är att boken nu i efterhand blir väldigt viktig för det fall som går som en röd tråd genom hela serien. Fallet som handlar om polisen Petra, som blivit våldtagen av någon som misstänker är polismästaren Gunnar Malmberg. Något som än så länge inte är mycket mer än spekulationer.

En flicka hittas naken utanför John Gideons lägenhet. Han är pianoläraren, som lät unga flickor tillbringa mycket tid i hans lägenhet. Alla bär de Gideons ring och det finns misstankar om att Gideon skulle vara pedofil. Tyvärr är det svårt att fråga honom, då han ligger död inne i sin lägenhet.

Det är många trådar, väldigt många trådar och det gör Gideons ring till en riktig bladvändare. Tyvärr går det lite svårt i slutet, men kanske vill Gerhardsen spara några trådar till nästa bok?

Jag gillar poliserna i Hammarby. Kanske speciellt fd idol-deltagaren Odd Andersson, men också Conny Sjöberg och Petra Westman är trevliga att följa. Det är lagom mycket privatliv om än lite väl mycket gullande mellan Hamad och Petra. Skönt att ha Gerhardsen tillbaka i högform. En seriedeckare var exakt vad jag behövde just nu.

 

3 reaktioner på ”Bäddat för fortsättning”

  1. Spännande! Har inte läst Gideons ring ännu men läst och uppskattat de andra böckerna mycket. Men jag håller med om att Helgonet var sådär i jämförelse. ser fram emot att läsa Gideons ring, har sugit lite på den karamellen!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: