Livet är för kort…

… för dåliga böcker och i veckans Bokbloggsjerka vill Annika att vi berättar om tre böcker vi inte kommer att läsa. Lite riskfullt det här. Förra gången jag gjorde något liknande hörde en av författarna av sig och skickade sedan en bok. Jag läste och överlevde.

1. En genre jag har grymt svårt för att kändisbiografier om personer som inte gjort något direkt vettigt. Det vimlar av dem och jag skulle kunna fylla hur många trios som helst. Jag väljer dock Livvakten: vägen till monarken av Daniel Webb och Anders Johansson som för mig känns helt ointressant.

2. Günther Grass har fått en chans. Det blir ingen mer.

3. Agneta Sjölin verkar hur trevlig som helst, men ingen av hennes böcker lockar direkt. Flickan från paradiset beskrivs till exempel som en blandning mellan Paulo Coelho och Marianne Fredriksson.

12 reaktioner på ”Livet är för kort…”

  1. Agneta och Günther hoppar jag också över. Någon enstaka kändisbiografi kan få slinka ner även om jag inte just nu kan komma på någon jag vill läsa.

  2. Jag har överhuvudtaget svårt för halvflummiga hitta sin väg i livetböcker a la Sjölin. De hoppar jag definitivt också över. Grass gillade jag däremot.

  3. Håller med om alla tre. Försökte mig faktiskt på Agneta Sjödin men kom inte genom. Dock gillar min man hennes böcker men han gillar sånt där livstjafs.

  4. Jag skrev att jag inte kan dissa författare helt utan att ha läst något av dem men glömde att Agneta Sjödin faktiskt är en författare som jag nog inte kommer läsa. För mycket kändis som försöker sig på en ny (misslyckad kan jag dock inte säga ju) karriär. Dock borde jag ju läsa henne nu eftersom jag i princip är emot att dissa sådant jag inte vet något om….hmmm…

  5. Ja boken av Daniel Webb är verkligen ett Skämt! Killen är Mytoman och Linslus! Någon kändis är han ju inte heller. Kändis för vad ? Förlaget som gav ut boken måste bestå av en grupp efterblivna. Ett pinsamt utpressningsförsök och webbs egna simpla fattiga liv – vem bryr sig!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: