En titt på nya katalogen

Jag lovade Jessica och Jessica att avslöja godbitar ur Norstedts senhöst/vinterkatalog, så då gör jag väl det då.

Själv längtar jag mest efter tredje boken om Sebastian Bergman och de andra som Michael Hjort och Hans Rosenfeldt skapat. Boken heter Fjällgraven och utkommer i oktober. Den här gången drar gänget till Jämtland.

Kricket av Per Johansson verkar väldigt udda, men intressant om Kerstin som håller på med en doktorsavhandling om Karl XII. Utkommer i januari.

Även Martin Engberg är en ny bekantskap för mig, men hans Ta skada låter bra. Lite störd över att jag inte riktigt förstår när den utspelar sig bara. Utkommer i januari.

I januari debuterar Annamaria Jansson med relationsromanen Välkommen ut på andra sidansom på pappret låter som en riktig ”Linda-bok”.

Lyrik är alltid trevligt och Pär Hansson läser jag gärna. Hans femte diktsamling Vi plockar bär i civilisationen utkommer i oktober.

Utredningen av Philippe Claudel, beskrivs som en allegori inspirerad av Kafka, Beckett och Chaplin. Kan vara något kanske? I oktober får vi veta.

Chad Harbachs debutroman Spelets konst handlar om en missad passning i baseball som påverkar livet för fem personen. Lite ”The-Slap-vibbar”. Utkommer i januari.

Jag är beredd att ge min gamla favorit Elizabeth George en chans till, trots att jag inte gillade hennes förra bok. Nya Lynley-deckaren heter En lögn att lita på och kommer ut i oktober.

Det var väldigt länge sedan jag läste något av Marian Keyes, men när hon nu skriver ännu en bok om familjen Walsh återvänder jag gärna. Hemligheten på Mercy Closemed Helen Walsh som huvudperson, utkommer i oktober.

I övrigt kommer också en ny twitterbok av Jonas Gardell i oktober, en roman av Anita Salomonsson som kommer i januari, ny bok av Orhan Pamuk i november, nyöversättning av Staden och hundarna och Mannen utan öde i januari och Gudfadern i bokform i januari.

Bland fackböckerna hittade jag ingenting som lockade mig direkt, så jag hoppas dem. Pocketböckerna har ju redan kommit ut i inbunden form, så de kommer inte med i inlägget heller. Alla böcker och alla recensionsdatum hittar du här.

 

 

2 reaktioner på ”En titt på nya katalogen”

  1. Nu har jag halvt letat ihjäl mig efter den här katalogen på förlagets hemsida, utan att hitta den. Har du en direktlänk till den månntro?

    1. Den verkar inte finnas ännu, men recensionsdatum finns och det går att söka på enskilda böcker. Glad att jag fick den i lådan, men egentligen är det ju inte direkt bråttom…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: