Med det naiva som vapen

Det känns som om jag börjar få lite läsflyt. Vågar inte ropa hej ännu, men ett par riktigt bra böcker på rad gör att jag börjar få upp hoppet. Nu läser jag Little Bee av Chris Cleave och huvudpersonens sätt att resonera kring sin omgivning gör boken extra läsvärd. Hon är naiv på så sätt att hon tror gott om människor, trots att hon har extremt många anledningar att inte göra det. Det hon berättar går rakt in i hjärtat.

 

3 reaktioner på ”Med det naiva som vapen”

  1. Verkar som att vi har liknande boksmak. Jag älskade Little Bee och just att hon var en sån härlig och naiv person och hennes överlevnadsinstinkt var ju helt otrolig. En sån där bok där skrattet fastnar i halsen på något sätt. Den visade så bra hur det kan vara att möta ett nytt land, språk, kultur. Det är bara en scen i boken som jag önskar att jag inte hade i min bildbank i hjärnan….kanske har du inte kommit dit än. Men jag antar att det hemska som beskrivs händer dagligen och förmodligen i ännu värre skepnad än genom boksidorna. Har du läst Små solfåglar långt borta? Om inte, så läs den också. Handlar om Nigeria den med. Egentligenär det nog bäst att läsa den före Little Bee så har man bakgrunden klarare för sig.

  2. Den är SÅ bra. Jag har nyss lyssnat klart på den och nu kan jag inte börja lyssna på någon annan bok. Den måste bearbetas klart.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: