Tematrio – Resor

Jag älskar att resa och hade jag haft mer pengar och mer tid skulle jag rest mycket, mycket mer. Det finns så många fler länder att upptäcka. Som tur är finns det böcker att resa genom och veckans tematrio handlar om dem.

1. Karin Alfredsson skriver böcker om läkaren Ellen Elg, som reser runt världen och kämpar för kvinnors rättigheter. I Kvinnorna på 10:e våningen befinner hon sig i Vietnam och där arbetar hon på ett sjukhus. Ingen nöjesresa alltså, men ett land som jag fascineras av och gärna återvänder till.

2. I Den röda soffan av Michèle Lesbre gör Anne min drömresa. Jag har alltid drömt om att åka transsibiriska järnvägen, men det har ännu inte blivit av. Det finns många år kvar att uppfylla den drömmen.

3. En kort, men vanlig, sommarresa är den till sommarstugan och då passar Jenny Hans söta trio som inleds med The summer I turned prettySommaren och huset där Belly och hennes familj bor hos mammans väninna Susannah och hennes familj är den viktigaste platsen i böckerna. Rekommenderar dessa böcker som sommarläsning för alla som någon gång varit kära.

4 reaktioner på ”Tematrio – Resor”

  1. Jag älskar Karin Alfredssons böcker!! Dock inte den senaste!! Liksom tunn story, inget flyt. Det tyckte jag.
    =)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: