enligt O

Tankar från en bokberoende

Perfekt för fotnotsälskare

kinsella.jpg (219×328)

Mina kontakter av Sophie Kinsella är en härlig bok som passar perfekt som sommarläsning. Jag har faktiskt inte läst shopoholic-böckerna (ännu), men tycker verkligen om Kinsellas fristående böcker. Hon påminner om den tidiga, humoristiska Marian Keyes. Och så fotnoterna som fyller boken. De är underbara. Helt underbara.

Det börjar med en total katastrof, då huvudpersonen Poppy Wyatt lyckas tappa bort sin förlovningsring under möhippan. Hon låter alla väninnor pröva den värdefulla släktklenoden, men när brandlarmet går på hotellet där de befinner sig lyckas hon inte få med sig ringen.

Som om detta inte vore nog så blir hennes mobiltelefon stulen mitt i allt kaos och utan mobiltelefon har den moderna människan självklart svårt att klara sig. När hon hittar en  telefon slängd i en papperskorg snor hon den istället. Nöden har ingen lag.

Telefonen tillhör en fd sekreterare som slängt gjort sig av med den i vredesmodoch hennes chef Sam Roxton vill självklart ha tillbaka telefonen. Då Poppy redan delat ut telefonens nummer till alla vänner vägrar hon lämna tillbaka den och mot att hon vidarebefodrar alla meddelanden och mail till Sam går han med på att hon behåller den ett tag. Bara fram till bröllopet. Eller i alla fall tills ringen är tillbaka, för frågan är om det blir något bröllop utan ring?!

Det är en flashig familj Poppy ska gifta in sig i och fästmannens föräldrar är inte imponerade. De är alla superintellektuella och publicerar vetenskapliga artiklar på löpande band. Hur ska en helt vanlig tjej funka i det sammanhanget?

Det här är en fantastisk bagatell. Välskriven, rapp, rolig och vansinnigt underhållande. Kanske är det Kinsellas bästa hittills och en perfekt bok att läsa i solstolen med ett glas bubbel till hands. Jag tycker verkligen om Poppy och mår bra i hennes sällskap.

 

Föregående

Tematrio – Resor

Nästa

En bok som gör mig glad

7 kommentarer

 1. Gillade den jag med. Retade mig lite på fotnötterna först, men sen vande man sig och var ganska roligt att kolla ner på dem.

 2. Jag har inte läst den här men jag har läst flera av Kinsellas fristående böcker. Shoppaholicserien har jag bestämt mig för att skippa. Försökte att läsa den första boken men gav upp efter halva boken då jag bara blev irriterad.

  • Har lånar första delen på biblioteket, men det känns inte som min grej.

 3. Låter som en bok jag får lägga till läslistan. Jag har läst den första av Shopaholicböckerna för länge sedan men fastnade inte. Jag hade därför inte så höga förväntningar på annat hon skrivit men efter några böcker inser jag att jag gillat dem alla. Lustigt när det (väl) var Shopaholic som blev hennes genombrott.

  • Har inte heller fastnat för shopoholicserien, men det här är en charmig bok helt klart.

 4. Ditt inlägg plussade på min läsönskelista! (som redan är mastodontlång, men jag är ju inte unik om detta i bokbloggosfären :P) OCH jag lärde mig att Kinsella alltså har skrivit böcker “bredvid” shopaholicserien..!

  Internet – och (bok)bloggar i synnerhet är bra fint alltså 🙂

  • Har bara läst de fristående, alla utan Flickan från 20-talet och jag gillar dem!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: