enligt O

Tankar från en bokberoende

Författare jag inte läst men nog skulle gilla 6

Stina Aronsson är en författare jag inte läst något av, men hört mycket om. Jag visste dock inte att hennes genombrottsroman Hitom himlen kom så tidigt som 1946. En modern svensk klassiker som skulle kunna vara perfekt för mig eller total flopp. Jag måste i alla fall pröva och jag tror faktiskt att jag kommer att gilla.  Omslaget på den här nya upplagan är i alla fall vansinnigt snygg!

Tydligen har Stina Aronson inspirerat Sara Lidman och där har vi ännu en stor svensk författare som jag inte har läst. Inte så hundra säker på att det är en författare jag skulle gilla dock.

Har du läst något av Stina Aronson?

Föregående

Slutspurt

Nästa

Ett nödvändigt ont

3 kommentarer

  1. Denna ser intressant ut! Tack för tipset!

  2. Jag har läst “Hitom himlen” och recenserat här: http://bokmilaskogen.wordpress.com/2012/06/09/hitom-himlen-av-stina-aronson/
    Tycker att den var väldigt vacker och melankolisk. Det är ingen lättsam historia precis.

  3. Nej, jag har inte läst något av henne, jag får väl kolla din recension om den är bra när du har läst den 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: