Boktips on demand del 6

Mina kära syster är ingen storläsare under den mer stressiga delen av året, dvs all tid då hon jobbar. Hon brukar beklaga sig över det ibland och efterfrågar då böcker som får igång läsandet. Tänkte att jag skulle bjuda på några här. Bra böcker för trötta hjärnor.

Först ut är Pernilla Alm och hennes Alltid du, som är en lättläst bok om det svåra i att få ett äktenskap att hålla under småbarnsåren. Speciellt om en gammal kärlek dyker upp.

Den finns visserligen inte i pocket, men det gör En dag av David Nicholls, som typ alla har läst, kanske du också. Jag tipsar ändå, då det är en bok man inte får missa.

Nu vet jag att du inte heller gillar fantasy, men du ska ändå läsa Hungerspelstrilogin och gärna också CirkelnGrymt bra böcker! Glöm inte solskydd bara, för du lär glömma tid och rum.

Sophie Kinsella skriver charmiga och lagom förutsägbara böcker. Jag gillar Mitt nya jag och Mina hemligheter skarpt. Det är skönt med sådana böcker i solstolen tycker jag. Känner du mer för en skröna om engelska drottningen tipsar jag om Drottningen vänder blad  av Alan Bennett.

En av de sötaste böckerna jag läste förra sommaren var Who’s that girl av Alexandra Potter. Funkar utmärkt att läsa på engelska även för trötta hjärnor.  Den handlar om hur det kan vara att åka tio år tillbaka i tiden och träffa på sig själv. Skit i att det inte är sannolikt för fem öre, det är nämligen riktigt bra. Väldigt konstigt förresten att inget förlag gett ut hennes böcker på svenska.

 Den hemliga historien av Donna Tartt ska du ge dig på när hjärnan vaknat till liv lite. Riktigt bra! Sedan kan du fortsätta med Okänt offer  av Tana French som inspirerats lite av den moderna klassikern av Tartt. En blivande klassiker är helt klart Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld och har du inte läst den ska du absolut göra det. En liten varning utfärdas för att du kan bli lite småförälskad i George W Bush, eller i alla fall i romanfiguren som han inspirerat till.

Ha en riktigt skön lässommar!

4 reaktioner på ”Boktips on demand del 6”

  1. Åh, Presidentens hustru är en av de bästa böckerna jag läst någonsin!! Tycker det var längesedan Sittenfeld släppte nåt nytt (eller har jag missat?), vet du om det är något på gång??

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d