Tankar om Babel

Som vanligt är jag sen med att titta på Babel, men kan ändå inte låta bli att kommentera. För ungefär ett år sedan läste jag Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm och jag var inte jätteimponerad. Sedan dess har den dock fastnat mer och mer. Jag tänker ofta på personerna och stämningen som Fagerholm skapat.

Hon verkar dessutom så otroligt sympatisk att jag måste läsa mer. Vad ska jag ge mig på? Fortsättningen Glitterscenen ligger nära till hands. Tänk att den tog tio år att skriva. Nu skriver hon tydligen en thriller och hoppas att det inte blir lika svårt. Det skulle bli enkelt, rakt och direkt, men det har skitit sig.

Intressant också med hennes tankar om teknik kontra skapandets känsla. Om dramaturgin blir viktigast försvinner själen i berättelsen.

För övrigt älskar jag att lyssna till när författare berättar om sitt skrivande. Underbart!

Vidare till Italien!

Valeria Parrella, en författare jag tänkt läsa ett bra tag. Fattar inte varför det inte blir av. Jag har både Väntrum och Avskedsbrev hemma.

Silvia Avallones Stål låter också grymt bra och den dök dessutom upp som en överraskning för ett tag sedan. Det Italien hon berättar om fascinerar mig. Det är helt klart ett politiskt intressant land. Det faktum att boken tydligen ska bli film ger mig ännu ett skäl att läsa.

I hyllan står också Kärleken är dödens motsats av Roberto Saviano. Hans nya bok Kom med mig låter också grymt intressant.

Funderar på om jag ska ge mig själv ett land att upptäcka varje månad via läsningen. Antagligen kommer jag inte att lyckas, men det känns på pappret som en bra idé. Italien i maj kanske? Någon som hänger på?

 

4 reaktioner på ”Tankar om Babel”

  1. Åh, det låter som en riktigt rolig utmaning. På pappret alltså men om jag kan hänga på lite sådär lagom kravlöst så gör jag gärna det!

  2. kände mig också inspirerad av Fagerholm & co.
    jaa, Italien i maj! annars kommer det inte bli av för mig att läsa Stål & andra på en ganska dammig italiensk inköpslista. ’Väntrum’, kan det vara ’Lo spazio bianco’?

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: