Inte så planlöst surfande

Såg på twitter att Jonas Gardell kommer med en nya roman i juli. Var självklart tvungen att klicka mig in till Norstedts för att titta närmare på den. Torka aldrig tårar utan handskar: 1 Kärleken heter den och handlar om kärlek i Stockholm på 80-talet. Hittar inget recensionsdatum, men enligt Bokus-länken släpps den i juli. Behöver jag säga att jag vill läsa? (uppdaterat sedan jag fått recensionsdatum är 27/8!)

Medan jag letade recensionsdatum insåg jag att Dorothy Koomson snart kommer med en ny bok. Jag gillar henne. Lagom lättsmält, men ändå välskrivet. Kvinnan han älskade heter nya boken och den handlar om Libby som träffar en man vars fru dött i en olycka. Det hade varit hemskt nig, men nu misstänks han för att ha mördat henne.

Jag klickade mig vidare till avdelningen Ständigt aktuella böcker och fastnade då för Ebba Witt-Brattströms litteraturanalyser som samlats i boken Ur könets mörker Etc. En typisk sommarbok låter det som. I solstolen orkar jag läsa sådant som kräver en vaken och utvilad hjärna. Jag blev också sugen på att läsa något av Stewe Claesson, kanske novellsamlingen Tröst.

Jag slås sedan av att jag borde undersöka vilka titlar som getts ut i Brombergs Nobelpristagarserie.

Väl hos Brombergs påminns jag av att jag har Pelle Sandstraks Mr Tourette och jag stående i hyllan. Den vill jag läsa. När ska det bli av?

Jag ser en annons för e-böcker och är självklart att klicka mig vidare för att se vilka böcker det handlar om.  Jag läser lite extra om Tillrättalägganden av Jonathan Franzen och lägger på minnet att jag ska försöka hinna läsa den i sommar. Också.

Just det, nobelpristagare vad det. Jag söker och finner Nobelklassiker. Tänker att jag borde läsa något mer av William Faulkner. Jag gillade As I lay dying, men kommer knappt ihåg den. Absalom, Absalom! kanske?!

Många gubbar och så Jenny som jag ännu inte läst. Jag köpte den på Bokmässan. Ännu en bok som skulle läsas bums.

Just det förresten. Vilket förlag är det nu som ger ut Maria Ernestam? Borde inte hennes nya bok komma snart? Forum? Jag testar. Klickar mig in till Höstens nyheter och BINGO! I oktober kommer Marionetterna.

Vidare bland höstnyheterna hittade jag Josefin Sundströms nya bok Boel och Oscar som jag definitivt vill läsa. Lite fundersam blir jag när ännu en bok om Malin Fors dyker upp. Har inte läst Den femte årstiden heller och i september kommer Vattenänglar. Jag är lite skeptisk om jag ska vara ärlig.

En annan serie som jag däremot skulle vilja läsa är den av Roslund & Hellström som jag påmindes om i förra veckans Babel och genom ett recensionsexemplar av senaste boken. Den verkar grymt bra, men det finns ett litet, litet problem. Jag måste läsa bokserier i ordning och har bara läst deras första bok Odjuret, vilket gör att jag har en del att göra innan jag nårTvå soldater.

Det räcker kanske nu. Jag kan snurra många varv till, men just nu ska jag försöka läsa lite istället. Boklistan växer för varje surfrunda och någon gång måste den betas av också.

Lite nyfiken är jag på om fler förlag släppt höstkataloger, men det får jag kolla en annan dag.

2 reaktioner på ”Inte så planlöst surfande”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: