Nu tar jag nya tag

Sju konungariken och ett gäng hus med rätt många personer att hålla reda på gör inte att jag ger upp min e-bok, men jag använder ett bibliotekslån som komplement. Hittade nämligen inte den nya översättningen, utan bara en gamla och då är Kampen om järntronen bok två. Mycket krångel kring den här läsningen alltså, men jag är inte redo att ge upp riktigt ännu.

Nu har jag i  alla fall kartor och persongalleri och luta mig mot.

 

Bara de inte ändrat för mycket på namn och platser i den svenska översättningen. Ja, ja, cross that bridge…

10 reaktioner på ”Nu tar jag nya tag”

  1. Tror jag får köpa också – min e-bok är svårläst. Köpte till mobilen och det blir ju alldeles på tok för många sidvändningar. Skulle sedan öppna den på plattan och då var det fel format så här är det ett riktig krångel oxå…

  2. Jag läste de två första delarna (alltså första boken i serien) på svenska och hoppade sedan vidare till engelska utan problem. Namn och sådant var inget problem.

  3. Jag borde (och vill) verkligen ta upp min GoT-läsning också, fastnade någonstans mitt i den första boken av egentligen okänd anledning (troligen den där läströttheten som slog till). Läser också e-bok men har en pocket som stöd just för de där släktsammanfattningarna (kartor läser jag aldrig men de finns där också).

  4. Jag har fastnat på sidan 350-någonting i andra boken. Där har jag suttit fast sedan i höstas. Hoppas att säsong två på TV:n ska få fart på mig, men det verkar inte vara fallet. Kanske ska jag byta till den svenska versionen, jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt.

  5. Jag började läsa första boken på svenska, men la av just på grund av hur namnen hanterades i översättningen. I övrigt tyckte jag att det var en helt OK översättning, men jag stördes lite för mycket av namnen.

  6. Jag blir faktiskt sugen på att läsa trots att jag sett serien. Kanske är enklare med persongalleriet när man set den 🙂 brukar annars ha mycket svårt för det…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: