I min bokhylla F

Marika Cobbold Hjörne är en gammal favorit, trots att jag kanske tappat henne lite. Fjärilsjakten är en av de bättre av hennes böcker.

Per Wästbergs Förtöjningar kan vara den bästa diktsamling som någonsin getts ut. Jag har läst speciellt dikterna om kärlek hur många gånger som helst. Vansinnigt vackra. Av en slump hittade jag boken på Stadsbibiloteket i Göteborg när jag slog ihjäl en timme där, som så många andra gånger. Jag läste och läste och lånade sedan. Många gånger. Om och om igen. Jag lyckades nämligen inte få tag på ett eget exemplar, men när jag slutligen gjorde det på en bokrea några år senare var lyckan total.

Flyga drake av Khaled Hosseini satte Afghanistan på de litterära kartan. En fruktansvärd bok. Inte lika bra som uppföljaren, men ändå väldigt, väldigt läsvärd.

Och så en ovanlig och ovanligt bra ungdomsbok av Jenny Valentine, nämligen Finding Violet Park, där en död dam, vars aska samlats i en urna, spelar huvudrollen.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: