Reatips enligt O del 2

Om ni inte redan fyllt reakvoten kommer här fler tips.

En ruskigt bra bok för endast 20 kr är definitivt ett fynd. Inlåsta av Emma Donoghue är både annorlunda och bra. Lika bra och billiga är Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig, samt Kom och hälsa på mig om tusen år av Bodil Malmsten. Stella & Sebastian av Jenny Leeb är en charmig historia som definitivt är värd minst 20 kronor. Bra svensk chic-lit. Charmig är också Dannyboy & kärleken av Daniel Åberg.

Jag älskar dig inte av Christina Stielli är en av de böcker som väckte starkast känslor hos mig under förra året. En bra och svart bok om en skilsmässa.

En sannolik historia av Karin Alvtegen är en bok som förtjänar mer uppmärksamhet än vad jag tycker den fått. Läsvärd och trevlig.

Mer uppmärksamhet borde också Vinteräpplen av Josefine Sundström få. En riktigt stark historia om tre generationers kämpande kvinnor.

Susanna Alakoski är en annan favorit och hennes bok Håpas du trifs bra i fengelset är mycket bra. Stor favorit är också Barbara Voors och hennes Fantomsmärtor är en av de bästa han skrivit.

Den röda soffan av Michèle Lesbre är verkligen en liten pärla. Mycket läsvärd och välskriven.

Malin Persson Giolito skriver mycket bra om Alex som alltid hamnar i trubbel i bokenBara ett barn. Har du inte läst den tycker jag definitivt att du ska göra det!

Riktigt, riktigt roligt på ett härligt absurt vis är Ich bin ein Bibliothekar av Christer Hermansson. Bör läsas av alla som jobbar på, eller ofta besöker, ett bibliotek. Helt underbar i bästa Erlend Loe anda.

 

Första tipsinlägget hittar ni här.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: