Mina svar på Å

Vi närmar oss (äntligen) slutet av alfabetet och idag är det bokstaven Å som gäller!

Först fem ord som ska kopplas samman med en eller fler boktitlar:

Återvinning

Ångest

Ålderdom

Årskurs

Åskådare

 

Ett intressant återvinningsprojekt är Harper Collins re-create där bland andra Curtis Sittenfeld och Joanna Trollope ska skriva moderna versioner av klassiska romaner. Trollopes Sense and Sensibility kommer ut nästa höst och Sittenfelds lär ju dröja ännu ett tag, men visst låter som en spännande idé?!

Boken jag läser just nu, De hatade av Magnus Linton ger mig rejäl ångest. Dels för att Europa är på väg åt helvete och de högerextrema, fascistiska partierna lever gott på att sprida konspirationsteorier som är så fyllda av hat att jag mår illa. Runt dem finns en stor mängd åskådare som passivt står och ser detta hända. Det är dags att agera nu så att extremister och xenofober inte får makt över den politiska agendan.

Årskurser finns i skolan och en fin bok om skolan och slutet på den är Känslan av att hoppa av Ingrid Olsson.

Nu kommer visserligen jag kanske befinna mig i skolan till min ålderdom, men jag tänker mer på andra gamlingar, nämligen Fredrik i Italienska skor och hans gamla kärlek som kommer gående över isen med sin rullator. Underbart fin bok.

Å så en fiktiv karaktär med för- eller efternamn på Å

Åke måste det bli. Han som har en mamma som stressar en massa och som en dag vaknar och ser ut som en drake. Hon inte bara ser konstig ut, hon beter sig väldigt annorlunda också. Underbar bok av underbara Pija Lindenbaum.

Å är min systers bokstav och därför handlar sista frågan om systrar. Vilken eller vilka litterära systrar minns du bäst?

Det finns verkligen massa böcker om systrar, men till slut har jag valt systrarna i boken som passande nog heter Sister. Lillasyster Tess är bohemisk och slarvig, medan storasyster Beatrice är den ordentliga. När Tess försvinner försöker Beatrice hitta henne.

 

 

3 reaktioner på ”Mina svar på Å”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: