Kort om Idol-Rakel

Det finns ungdomsböcker som råkar handla om ungdomar, men som ändå kan vara passande läsning för alla åldrar och så finns det ungdomsböcker som är perfekta för ungdomar, men kanske inte riktigt tilltalar andra målgrupper lika mycket. Mirakel av Renate Nedregård tillhör den andra kategorin. Det är en riktigt spännande bok om en idolhysteri som verkligen känns aktuell.

Vi får träffa Rakel som sjunger i kyrkokören Ten Sing. I kören sjunger hennes bästa vänner och det är Johannes som leder den. Johannes som Rakel är hemligt förälskad i och som hon drömmer om att vara tillsammans med.

När det är dags för en ny säsong av Idol ska kompisen Stine gå på audition, men den som kommer att stå i fokus är istället Rakel, någon hon absolut inte har planerat.

Redan från första sidan står det klart att det har gått bra för Rakel.  I alla fall musikaliskt. Hon är en stor popstjärna och lever ett liv som de flesta bara kan drömma om. Parallellt med att vi får följa hennes liv i kyrkokören får vi veta hur hon har det fyra år senare. Hon sjunger under artistnamnet Miracle och har en blogg där hon berättar om sitt liv. Den  tillrättalagda versionen av det.

Mirakel är en väldigt lättläst bok, men  den tar upp en hel del viktiga frågor om identitet och vad som egentligen är viktigast i livet. Jag gillade den, men jag tror att de som är bokens egentliga målgrupp kommer att älska den. För mig gick den lite väl snabbt att läsa, men för den som inte läser fullt så snabbt och som vi ha en spännande och tänkvärd historia är det en perfekt bok.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: