Lucka nummer 9 Bia Sigge

 

Bia Sigge  är inköpare och sortimentsansvarig på Pocket Shop och är en av dem som bloggar på pocketshop.se. När det gäller böcker gillar hon följande spår: japansk thriller, svensk samtidsrealism eller ett författarskaps höjdpunkter. Hon säger sig fastna i nästan vad som helst.

Favoritförfattare i urval: Selma Lagerlöf, Curtis Sittenfeld, Kristian Lundberg, Jenny Diski, David Lagercrantz, Reggie Nadelson. Jag måste säga att Bia är en fantastiskt kunnig boktipsare som man (jag) alltid kan lita på. Hon är den åttonde personen som berättar lite mer om jul och böcker.

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Herkules Jonssons storverk.

Vad är det bästa med julen?

Att träffa hela stora familjen (mamma + bröder med familjer) i Östra Ämtervik, Värmland.

Hur firar du?

Hyfsat traditionellt.

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp?

Ingen ger mig böcker. Jag däremot ger inget annat än böcker.

Vilken bok borde alla få i ett paket?

Yarden av Kristian Lundberg. Och alla högstadieelever borde dessutom få Med uppenbar känsla för stil av Stephan Mendel-Enk.

Vilken känd person vill du ge en bok i julklapp och vad får han eller hon?

Har länge velat ge Göran Tunströms Maskrosbollen till Jocke Berg i Kent. Minns inte längre varför men eftersom jag är ett fan av dem båda så hade jag säkert en välgrundad anledning.

 Jag funderade nyss på om Yarden skulle vara något för mig. Nu är jag ganska övertygad. Tack Bia för svaren och boktipsen!

3 reaktioner på ”Lucka nummer 9 Bia Sigge”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: