Bra fråga, verkligen!

Jag gillar fråga bibliotekarien och den här frågan var synnerligen intressant:

Jag har massor av bra olästa böcker, men det kan ta en vecka att komma igenom en! Vad väljer ni bort som läser mycket? Tv, vindrickande eller vad? Och vad rekommenderas som den bästa läsmiljön? Har försökt med kaféer och pendeltåg men det går så där.

”Settimbrini”

Vad Jenny Lind svarade kan du läsa här.

Så här lyder svaret enligt O:

En bok i veckan är inte fy skam, men visst är det kul att hinna läsa fler. Någon garanti för att olästa böcker hemma verkligen blir lästa är det dock inte. Det går nämligen väldigt lätt att fylla på med fler!

Vad väljer jag bort? Jag skulle nog inte uttrycka det så riktigt. Däremot läser jag mer nu sedan barnen kom och jag inte tillbringar lika mycket tid utanför hemmet. Alla vänner lever småbarnsliv och därmed blir det inte utgång varje helg eller aktiviteter på vardagskvällar.  Tråkigt ibland, men ganska naturligt.

TV-tittande blir det inte lika mycket som förr. Möjligen med ett halvt öga medan jag bloggar och twittrar. Och att läsa och skriva tar en hel del tid på kvällarna. Det går dessutom utmärkt att dricka vin medan man läser, men hemma i soffan då. Eller i badkaret, ett ypperligt läs- och vindrickarställe!

Är det lugn och ro som behövs funkar kanske inte caféer eller pendeltåg så bra, men varför inte leta vidare. Bibliotek är bra, eller lugnare caféer. Jag gillar att läsa i simhallen efter jag tränat. Bästa läsmiljön är en plats där du trivs helt enkelt!

Hur hinner du läsa?

 

 

 

Rulla till toppen
%d