Vilken superkraft vill du ha?

Man tager vad man haver och just nu ligger ett gäng vällästa barnböcker och väntar på att få ett inlägg. Det kommer alltså att dyka upp fler boktips för de riktigt unga än vanligt och jag hoppas att grabbarna O vill hjälpa mig lite. Just att göra saker på beställning är inte riktigt deras grej. Undra vem de ärvt det från?

Första boken ut är en rolig bok av Johan Unenge som heter Superkrafter Från osynlig till supersmart. Där presenteras en hel rad spännande superkrafter som att kunna flyga, tala med djur och resa i tiden. Fördelarna med alla krafter diskuteras, men också nackdelarna. Det finns också tips på hur man kan testa om man gillar superkraften. Vill du hypnotisera någon kan du t.ex. gå in till dina föräldrar när de sover och viskande upprepa något flera gånger och förhoppningsvis få dem att göra det.

Vi hade trevligt när vi läste boken då det fanns massor att prata om. Jag gillar att läsa böcker där vi kan läsa en sida och sedan diskutera den. Storebror skulle helst vilja vara osynlig och vi pratade massor om fördelarna som att man kan få reda på massor av hemligheter, men att man faktiskt också kan få höra sådant man inte vill höra. Hur funkar det med kläderna? Ja det finns det också ett avsnitt om. Tar man med sig kläderna när man blir osynlig, eller kan man riskera att bli synlig och naken? Hur man testar att vara osynlig? Att sitta så tyst i soffan att resten av familjen glömmer att man är där.

Lillebror var mest sugen på att kunna flyga, men var lite rädd för att flyga vilse. han gillar att klättra i träd och det var just på detta sätt man tipsas att testa om man gillar att flyga. Frågan är ju hur man håller en sådan superkraft hemlig?

Jag gillar den här boken då den tar sina läsare på allvar utan att för den delen vara torr och tråkig. Vi rekommenderar den till alla barn runt 5-8 sådär som gillar att leka superhjältar.

1 reaktion på ”Vilken superkraft vill du ha?”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: