Jag önskar mig en Babeldrottning

Just igår ägnade jag mig mer åt #skolchatt än åt Babel, men jag brukar sitta klistrad. Förra veckans program var en riktig höjdare och nu är till och med en skeptiker som jag redo att börja snegla på den numera välklippte Knausgård.

Babel ja, programmet kommer att finnas kvar, men Daniel Sjölin försvinner. Tråkigt då han är en mycket bra programledare, men jag förstår att han vill pröva annat. Nu kan man följa hans dagliga minnesluckor på Babelbloggen.

Vem blir då nästa programledare? Jag önskar mig någon av Johanna Koljonen och Jessika Gedin. Två mycket kunniga personer som skulle kunna göra något eget av programmet, utan att förstöra det och göra det till något käckt och brett underhållningsprogram. Inget fel på det käcka och breda, men just när det gäller Babel vill jag även fortsättningsvis bjudas på nörderi på hög nivå.

För några veckor sedan handlade Bokhoras fredagsfråga om önskemål om programledare och i kommentarerna finns förslag som Eva Beckman och Yukiko Duke. Bra förslag, men Beckman har redan lett programmet och Yukiko Duke är nytillträdd redaktör för ViLäser så jag tror inte på dem just nu.

Vem vill du ska leda Babel nästa säsong?

Hittade förresten denna eminenta sammanställning av de böcker som tagits upp i programmen. Något att kika närmare på vid tillfälle.

 

3 reaktioner på ”Jag önskar mig en Babeldrottning”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: