En trio annorlunda pappor

Jag skrev om en hel del litterära pappor i söndags då det var fars dag, men jag ger mig ändå på veckan tematrio. Min trio består av tre fadersfigurer snarare än pappor. Biologiska sådana är de hur som helst inte.

1. Först ut är Tom som i  boken Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian tar emot en pojke som evakuerats från London under andra världskriget. William, som pojken heter, är en trasig liten unge som finner tryggheten i den från början både bittre och buttre änklingen Tom. En underbar bok som jag läst många, många gånger.

2. I den självbiografiska boken Att rosta bröd berättar Roger Rosenblatt om hur det är att få ta en större del i sina barnbarns liv då hans dotter dör. En saklig bok som väcker starka känslor.

3. Oskar luffar runt och njuter av livet när han träffar barnhemspojken Rasmus som rymt från ett liv han inte vill leva. Han ger sig ut på jakt efter de perfekta föräldrarna och visst hittar han dem. Rasmus på luffen är en av mina absoluta favoritböcker av Astrid Lindgren. Filmen är tack vare underbare Allan Edwall minst lika bra.

1 reaktion på ”En trio annorlunda pappor”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d