Mina ssssssvar!

Tur att jag har veckovis återkommande inlägg, så att jag tvingar mig själv att tänka lite. Idag är det dags för bokstaven S och snart vankas en hel rad mer eller mindre omöjliga bokstäver.  Här kommer mina svar och de krävde en hel del klurande.

I wordfeudtider är det extra spännande att leta ord och en kort stund funderade jag på att leta riktigt bra, poänggivande ord. Nu var det roligare i teorin än i praktiken, så det blev så här:

snäll

sabba

stilig

sårbar

sandlåda

 

Hur jag gjorde? Bläddrade på måfå upp fem sidor i SAOL där ord på S finns och tog de ord mina ögon först fastnade på.

Vad ni ska göra med dem? Koppla ihop dem med 1-5 boktitlar. Det har jag försökt göra.

Sårbar är egentligen båda systrarna Beatrice och Tess. Beatrice för att hennes syster är borta och Tess för att andras fördomar om henne förstör en hel del.

Barn leker i sandlådan (vuxna ibland också som det verkar) och om barn handlar Sara Lövestams obehagliga bok I havet finns så många stora fiskar.

Stilig är vad min mormor brukar kalla en riktigt snygg karl, eller dam för den delen och visst verkar den försupne poeten Andreas vara stilig mitt i sitt elände?!

Snäll ska Alicjas pappa enligt titeln vara, men jag tycker mest att han verkar frånvarande. Alicjas kusin verkar dock främst sabba.

 

Uppgift nummer två är att presentera en bokkaraktär med för- och/eller efternamn på S.

Jag har så himla svårt att komma ihåg namn och får denna veckan bege mig tillbaka till barndomen och Pelle Svanslös. Denna fina, fina katt som jag läste en rad böcker om.

 

Och så slutligen tänker jag mycket på semester just nu och skulle därför vilja att du berättar om en bok som handlar om just detta.

Semester ja, fy katten vad det vore trevligt. Sommar, sol och semester. Kanske lite sangria och en skön solstol att vila i. En sådan semester som Richard fick klarar jag mig dock utan. Älskade förresten boken The Beach, men filmen var minst sagt medioker. Och vad hände egentligen med Alex Garland?

 

Klura nu ett tag och plita sedan ner era svar i er blogg eller i en kommentar om  ni inte redan gjort det.

4 reaktioner på ”Mina ssssssvar!”

  1. Oj vad svårt! Och roligt! Men jag nöjer mig med att läsa dina och andras svar. Kanske återkommer jag på en annan bokstav…

  2. Jag är också med, men det var svårt den här gången – semester och snäll, inte mina favvoämnen i böcker direkt! 😉

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: