Hur tänkte jag där?

Nu har jag simmat så många morgnar att jag börjar känns igen de andra som är där. Vi hälsar, byter några ord och det gör morgonstunden ännu trevligare. Att träna är ett nödvändigt ont för mig, med just att simma på morgonen i en simhall med dämpad belysning och tända ljus här och där gör mig både nöjd och glad. Att efter simturen kunna äta frukost innan det är dags att duscha och dra till jobbet är också lyxigt. Jag brukar läsa och njuta av lugnet.

Idag hade jag dock lyckats glömma att ta med en bok. Ofattbart. Under morgonläsningen med eleverna hann jag dock läsa vidare i Sandra Gustafssons Maskrosungen, en bok som berör mig rejält.

Och slutsatsen? Morgonsim är trevligt, men morgonsim med boksällskap är trevligare! Hur lyckas du kombinera läsning och motion?

10 reaktioner på ”Hur tänkte jag där?”

  1. Jag har precis kommit igång med lyssnandet igen, och då framför allt när jag är ute och går (antingen på väg någonstans eller bara för gångandets skull). Det händer även att jag lyssnar på bok istället för musik när jag tråktränar, typ i roddmaskin eller så. Lätt att det blir ”bara en km till…” då 🙂

  2. Precis som du är träning något livsviktigt, men jag kombinerar inte dessa båda aktiviteter. När jag läser njuter jag av det och när jag tränar kopplar jag av från läsningen. Ibland i gymmet brukar jag lyssna på inspelade P1 program i min Ipod mest för att undvika den hemska musiken som finns i gymmets högtalare.

  3. Hästar och läsning samtidigt har jag aldrig lyckats kombinera. Har däremot en kompis som läste i rockarden (en slags vagn) när hon skulle skritta igång sin travhäst efter en skada. Skulle jag prova det med någon av mina så skulle jag garanterat sitta i diket efter några hundra meter.

  4. Vad mysigt det låter!

    Jag går mest på träningspass av typen Body Balance och Body Pump och då är det svårt att läsa samtidigt. Någon gång ibland plågar jag mig också på cross trainern och då lyssnar jag gärna på ljudbok eller på någon radiodokumentär.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: