enligt O

Tankar från en bokberoende

Vad finns det för nordiskt för de unga?

Det är Teen Read Week och jag försöker fokusera lite extra på ungdomsböcker. Det har varit mycket nordiska boktips som snurrat runt det senaste och Dantes Bibliotek står värdar för en läsutmaning, liksom Lyran. Jag, som alltid ska göra allt på mitt eget sätt, tänker självklart läsa nordiskt, säkert några från Lyrans lista och säkert från de länder Therese föreslår, men jag vill också fortsätta botanisera.

Nu skulle jag gärna vilja ha tips på ungdomsböcker som utspelar sig i Norden och/eller är skrivna av nordiska författare. Och med Norden menar jag nu alla länder utan vårt eget. Möjligen kan jag tänka mig samiska tips.

Känner ni för att hjälpa mig?

Föregående

Dags för kill hyllvärmare

Nästa

Dagens boktitel

5 kommentarer

  1. Nu var det ju inte svenska tips du ville ha men jag tipsar ändå om Bengt Pohjanen och Mikael Niemis ungdomsböcker. De utspelar ju sig rätt långt ifrån (tror jag) dig och nästan i Finland så det kanske funkar ändå? Arra och Underfors är ju två bra böcker från Finland skrivna av Maria Turtchaninoff (eller hur det nu stavades).

  2. En norsk författare som är riktigt bra är Kjetil Johansen, som skrivit tre-serien. Mycket spännande.

  3. Sms från Sappavaro eller något liknande om samer i vår tid skrivit av en tjej med samiskt ursprung. Ska själv ha den i undervisningen.

    Lotta

  4. Harald Rosenlöw Eeg, Norge. I stort sett den enda jag läst, behöver förkovra mig.
    http://www.norskkultur.se/?page_id=818

  5. SMS från Soppero, tycker dock inte att det helt framkommer om det är övre eller nedre Soppero 🙂 Det finns en fortsättning som heter Hej vacker och ytterligare en del som jag just nu inte minns namnet på. De har gått hem i alla klasser jag läst dem med.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: