Vad finns det för nordiskt för de unga?

Det är Teen Read Week och jag försöker fokusera lite extra på ungdomsböcker. Det har varit mycket nordiska boktips som snurrat runt det senaste och Dantes Bibliotek står värdar för en läsutmaning, liksom Lyran. Jag, som alltid ska göra allt på mitt eget sätt, tänker självklart läsa nordiskt, säkert några från Lyrans lista och säkert från de länder Therese föreslår, men jag vill också fortsätta botanisera.

Nu skulle jag gärna vilja ha tips på ungdomsböcker som utspelar sig i Norden och/eller är skrivna av nordiska författare. Och med Norden menar jag nu alla länder utan vårt eget. Möjligen kan jag tänka mig samiska tips.

Känner ni för att hjälpa mig?

5 reaktioner på ”Vad finns det för nordiskt för de unga?”

  1. Nu var det ju inte svenska tips du ville ha men jag tipsar ändå om Bengt Pohjanen och Mikael Niemis ungdomsböcker. De utspelar ju sig rätt långt ifrån (tror jag) dig och nästan i Finland så det kanske funkar ändå? Arra och Underfors är ju två bra böcker från Finland skrivna av Maria Turtchaninoff (eller hur det nu stavades).

  2. Sms från Sappavaro eller något liknande om samer i vår tid skrivit av en tjej med samiskt ursprung. Ska själv ha den i undervisningen.

    Lotta

  3. SMS från Soppero, tycker dock inte att det helt framkommer om det är övre eller nedre Soppero 🙂 Det finns en fortsättning som heter Hej vacker och ytterligare en del som jag just nu inte minns namnet på. De har gått hem i alla klasser jag läst dem med.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: