Nytt i lådan

Trots att jag beklagat mig över min lässtress och att det finns för många olästa böcker hemma, finns det vissa nykomlingar som är mer välkomna än andra. Jag jublade lite extra när paketet från Weylers förlag anlände igår, innehållande favoritförfattaren Jón Kalman Stefánssons nya bok Änglars sorg. Den nyblivne P O Engqvistpristagaren är verkligen en författare utöver det vanliga.

I samma paket fanns också Black Bazar av Alain Mabanckou. En bok jag inte hört talas om, men som likväl lockar till läsning. Ska bli väldigt spännande att stifta bekantskap med denna fransman.

Andra trevliga nyheter i lådan är Adonis av Jens Liljestrand och Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper. Nu behöver jag bara en lässemester. Ska visserligen börja läsa 20 minuter/dag med eleverna, men då blir det nog ungdomsböcker och dessutom brukar eleverna alltid sno de böcker jag läser, så det blir många halvlästa alster.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: