Grabbarna O älskar Mysis

Ebba har fått en ny kompis. Han heter Boris och är inte riktigt som alla andra. Han heter Monstersson i efternamn och ser ganska annorlunda ut.  Det är dock ingenting som någon verkar reflektera över. Ebba följer med Boris hem till hans hus som är ett ruggigt spökslott där mamma ser läskig ut och pappa ligger och sover i en kista då han jobbar natt.  Härliga illustrationer och kul lek med språket gör att det här är en riktigt läsvärd bok.

Första gången jag läste Min vän Boris av Mats Wänblad och Pelle Forshed var det bara för lillebror som är 4 år. Han, liksom jag, skrattade åt alla överraskande saker i boken. En mening som börjar på en sidan och fortsätter på den andra på ett helt annat sätt än man tänkt sig. Lillebror skrattade högt när Ebba tog med sig Boris till sina kompisar och de inte ville leka med hon för att han var….. en KILLE. Inte ett monster som man kunde tro. Ännu roligare var det att han skulle gå ut med Mysis som visade sig vara ett stort och läskigt monster, inte en söt liten hund.

Vi läste boken tre gånger i rad och det är ett gott betyg. Storebror som snart är sex år gillade den också, men kanske att han tyckte att den var lite, lite barnslig. Meningen är att Min vän Boris ska vara för dem som lär sig läsa själv och det är därför ganska lite text på varje sida. Det är helt klart en bok med ett bra budskap och vi pratade mycket om hur man kan leka med olika personer och att alla ska få vara som de är. Ebba och Boris är absolut inte lika, men har jättekul ändå.

Så här tyckte grabbarna O:

Lillebror: Mysis är roligast tycker jag. Det är kul att tjejen blir jätterädd för mamman också och Boris tycker att det är jättesnällt. Det är en bra bok. Jätterolig. Tre år tror jag att man ska vara. Eller fyra. Det är läskigt men också roligt.

Storebror: Det bästa är att hans läskiga hund heter Mysis och det är kul att Boris blir så glad när han inte vinner i fotboll. Han säger Yes och blir jätteglad fast Ebba gör tio mål. Hans pappa är rolig också och han har en mask i ögat som kryper ut. Den är mest rolig och inte så läskig så man kan nog vara två år.

 

Boken är ett recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

4 reaktioner på ”Grabbarna O älskar Mysis”

  1. Perfekt tips till Fisen som har svårt med läsningen! Spännande och lättläst i ett, det kan inte bli bättre.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: