Bloggen möter undervisningen

Idag har jag varit och lyssnat på Liza Greczanik prata om bloggar i undervisningen. Extra kul då hon driver Språkmakargatan, den blogg som var den första jag började läsa för drygt 2,5 år sedan.

Trots att jag bloggat själv och desssutom en del med eleverna var det en riktigt givande föreläsning. Jag har skrivit mer om den här.

Jag har bra koll på wordpress, hyfsat koll på  blogg.se och nu ser jag fram emot att lära mig blogger. Efter Lizas introduktion verkar det vara ett smidigt bloggverktyg för eleverna. Kanske inte lika många funktioner som i wordpress, men lättare att komma igång med. Värt ett försök helt klart.

5 reaktioner på ”Bloggen möter undervisningen”

  1. Blogger är enkelt och bra, till och med jag begriper mig ju på det 🙂 Har testat lite smått i undervisningen men inte kommit igång riktigt, ska fundera ut något bra till hösten tror jag.

  2. Jag har bloggat om böcker med elever i mellanstadiet och det var riktigt kul. Det blev ju en naturlig diskussion om hur nätetikett också. Vi bloggade tillsammans via projektor om högläsningsböcker först så att alla fick koll.

    1. Det var ju ett bra sätt att komma igång. Kanske man skulle ha en klassblogg som alla har tillgång till? Tål att fundera på.

      1. Vi har kört en klassblogg, men den somnade av. Tror mer på tillfälliga projektbloggar så att intresset hålls uppe. Så gjorde jag med bokcirklen.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: