Bokalfabet 2.0 del 8

Välkommen till del 8 i Bokalfabet 2.0.

Vi kör väl några bokstäver till innan det blir sommarlov tänker jag. Idag handlar det om bokstaven H som är första bokstaven i mitt gamla efternamn. Då hade jag kanske döpt bloggen till enligt H.

1. Först fem ord på H som äldste sonen hjälpt mig att bestämma. Han står för två av dem kan jag tillägga. Dessa fem ord ska du koppla ihop med 1-5 boktitlar och förklara hur du tänker. Tänk bildfrågor i gamla Så ska det låta. Lätt som en plätt då du får vara absolut hur långsökt som helst.

Häst

Högtidlig

Hosta

Häftig

Hemlighetsfull

 

2. Och så en karaktär med för- eller efternamn på H, eller varför inte för- och efternamn på H?

 

3. Sista frågan handlar om humor som är spännande, viktigt och väldigt personligt. Tipsa om en författare du tycker har humor, eller en bok som är humoristisk.

 

Jag tänkte lotta ut ett signerat exemplar av Blodläge av Johan Theorin bland dem som svarar på bokalfabetet den här veckan. Länka till ditt inlägg i en kommentar. Har du ingen blogg? Svara i en kommentar här och tipsa om bokalfabet 2.0 på Facebook eller Twitter.

Om du redan har boken, eller inte är intresserad av att läsa den får du självklart svara på frågorna ändå!

Mina egna svar kommer om en timme eller två eller kanske tre.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: