Mina svar på H

Välkommen till del 8 i Bokalfabet 2.0.

Vi kör väl några bokstäver till innan det blir sommarlov tänker jag. Idag handlar det om bokstaven H som är första bokstaven i mitt gamla efternamn. Då hade jag kanske döpt bloggen till enligt H.

1. Först fem ord på H som äldste sonen hjälpt mig att bestämma. Han står för två av dem kan jag tillägga. Dessa fem ord ska du koppla ihop med 1-5 boktitlar och förklara hur du tänker. Tänk bildfrågor i gamla Så ska det låta. Lätt som en plätt då du får vara absolut hur långsökt som helst.

Häst

Högtidlig

Hosta

Häftig

Hemlighetsfull

 

Okej, alltid lika spännande att se vad som poppar upp i huvudet. Först blev det helt tomt kan jag erkänna. Helt tomt. Hemlighetsfull är dock Nell i Den glömda trädgården. Hon dök upp från ingenstans i en hamn och levde i en familj som hon sedan lämnade spårlöst. En vagn med hästar spelar en viktig roll. Visst finns det växter som heter hosta? De finns kanske i trädgården.

Högtidligt är det i Men from the boys av Tony Parsons då krigsveteraner planerar och genomför en parad. En häftig boxningsmatch ingår också i boken.

 

2. Och så en karaktär med för- eller efternamn på H, eller varför inte för- och efternamn på H?

Harry Hole kunde det ju bli med tanke på att det är den 17 maj idag, men så blir det inte. Eller lite kanske då han ändå är nämnd.

Istället drar vi till Australien, närmare bestämt till Melbourne där den grekiska befolkningen är stor. I The Slap får vi möta flera av dem, t.ex. Hector som är den som är värd för den fest där en vuxen ger ett barn en örfil. Ett barn som inte är hans eget. Hector är egentligen inte min favorit då han är en mansgris utan dess like,  men frågan är om det inte bara är på ytan. Han har fullt upp med att försöka kontrollera sina känslor och leva sitt liv på ett sätt som gör honom lyckligare.

 

3. Sista frågan handlar om humor som är spännande, viktigt och väldigt personligt. Tipsa om en författare du tycker har humor, eller en bok som är humoristisk.

En av de roligaste böcker jag läst är The Barrytown Trilogy av Roddy Doyle som är en av de tio böcker jag skulle rädda om det brann i huset. Helt sanslöst kul och allvarlig på samma gång. Språket och dialogen är det som gör historien så läs den för allt i världen på originalspråket som är talspråk på dublindialekt.  Älskar, älskar, älskar!

 

Det blir dessutom bonus den här veckan!

Jag tänkte lotta ut ett signerat exemplar av Blodläge av Johan Theorin bland dem som svarar på bokalfabetet den här veckan. Länka till ditt inlägg i en kommentar. Har du ingen blogg? Svara i en kommentar här och tipsa om bokalfabet 2.0 på Facebook eller Twitter.

Om du redan har boken, eller inte är intresserad av att läsa den får du självklart svara på frågorna ändå!

 

1 reaktion på ”Mina svar på H”

  1. Harry Hole igen då om än bara på ett litet hörn 🙂

    (Vad irriterad jag blir då CommentLuv inte fungerar på WP längre. Det verkar fungera för många som skriver kommentarer på min blogg och de kommenterar från blogg.se och blogspot.com)

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: