Ett dygn senare

Vilken dag det har varit. Jag har vandrat mellan datorn och trädgården, hunnit äta både lunch och middag ute, läst en halv deckare av Peter James och dessutom glädjas över hur många bra inlägg som vår bloggstafett genererat. Det var kul att göra något gemensamt med både gamla och lite nyare bekantskaper.

Böcker är viktiga för oss boknördar och det är extra roligt att träffa likasinnade. Mitt inlägg blir inte en hyllning bara till böcker och läsning, utan till en gemenskap som detta intresse gett mig de senaste åren sedan jag började blogga. Tänk att kunna klicka sig in i olika små rum och överösas av texter som handlar om allt möjligt och omöjligt som har med böcker att göra. Jag tycker att det berikar mitt liv.

Hade något sagt till mig för några år sedan att jag skulle tillbringa timmar framför datorn varje dag med vänner som jag aldrig eller sällan träffat i verkligheten hade jag gapskrattat personen i fråga rakt upp i ansiktet. Varför skulle jag behöva vänner på nätet, det var väl bara riktiga nördar som höll på med sådant. Löjligt.

Några klick i januari 2009 så var min första blogg skapad och jag trevade mig in i en värld av bokbloggare som växte för varje månad. Jag läste, kommenterade, diskuterade, läste böcker jag aldrig skulle kommit på tanken att läsa själv, letade fram böcker ur minnet jag trodde var borta och älskade varje minut.

Nu är det bloggar och twitter för hela slanten och jag tror att många som står utanför bloggvärlden tycker att jag är lite knäpp. Jag förstår dem, hade jag stått utanför och betraktat hade jag troligtvis inte heller fattat grejen.

Jag har lärt mig att sätta ord på mina tankar, blivit säkrare i mitt språk, upptäckt nya författare, läst fler böcker än någonsin förr, men roligast är att jag lärt känna så många grymt trevliga bokbloggare. Jag gillar vår nördiga värld där ingenting som har med böcker att göra är för knäppt, där det är okej att leva och andas böcker. Tack till er som bloggar, er som kommenterar och till er som läser min blogg. Ni berikar mitt liv.

 

Detta inlägg är en del av en bloggstafett för att fira Världsbokdagen.

Läs mer om stafetten hos följande bloggare:

och dagarna går…, Ariels Bokhylla, Eli läser och skriver, Can’t sleep, must read, Fiktiviteter, Böcker böcker böcker, Marias Bokblogg, the curious case of the books, Tidnings Ida, Talk nerdy to me, BokformBokomaten, Två träd i en bokskog, Mimmimaries böcker och annat, Inreda med böcker, Havsdjupens sal, Ciccis Bokblogg, Böcker etc., Lingonhjärta, Lyrans Noblesser, Ord och inga visor, En full bokhylla är en rikedom, enligt O

7 reaktioner på ”Ett dygn senare”

  1. Tack för att du ordnade stafetten idag. Även jag har aldrig varit långt ifrån datorn under dagen. Det har varit så spännande att se vad näste bloggare skulle hitta på att skriva om.

  2. Tackar, tackar för ett trevligt kalas. Skickar en stor virtuell tackblomma till dig som ordnande en härlig hyllning till boken och läsandet!

  3. Tack för att du drog igång bloggstafetten! Jag har haft trevlig läsning ända tills nu, och hittat många trevliga nya bloggar att följa!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: